Romi&Remi

GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN VANAF €50

Duurzaam

Bij Romi&Remi vinden wij het belangrijk dat onze producten niet alleen katten en baasjes blij maken, maar de planeet moet er ook van profiteren! Daarom proberen wij zoveel mogelijke duurzame materialen te gebruiken in de productie. Hieronder kun je wat meer informatie vinden over de leveranciers waarmee wij samenwerken en hoe wij ons inzetten voor een duurzame wereld.

Wat doen we al duurzaam?

Het hout dat wij gebruiken voor de speeltjes zoals Woody, Tweety en Road Runner is afkomstig van TischlerSchuppen. Dit is een Duits bedrijf dat houten speelgoedblokken en ballen maakt van gecertificeerd Beukenhout uit duurzame Duitse bossen. Niet alleen hechten ze veel waarde aan duurzaamheid wanneer het op de materialen aankomt. Toen ze in 2015 zijn verhuisd is er extra aandacht besteed aan isolatie om zo min mogelijk energie te verspillen, maar de energie die ze niet zelf opwekken is afkomstig uit gecertificeerde waterenergie.

Het garen dat wij gebruiken is afkomstig van Katia, en is compleet gerecycled! Het bestaat uit twee bestandsdelen, namelijk gerecycled katoen (uit stoffen) en gerecycled polyester (uit flessen) met het ECOLIFE keurmerk. De productie van deze garen zin veel minder belastend voor het milieu dan traditionele garen. Zoals te lezen is op de site van Katia zelf: “Maar liefst 4 spoelen […] staan al gelijk aan een besparing van 98% op water, 75% op energieverbruik, 67% op CO2-uitstoot en 23 plastic flessen” en daar worden wij blij van!

Uiteraard is het niet genoeg om alleen naar de materialen van onze producten te kijken, want de bezorging is een groot gedeelte van de vervuiling. Daarom bestellen wij onze verpakkingsmaterialen bij PackHelp; zij hebben duurzaamheid ontzettend hoog in het vaandel staan. Ten eerste zijn de verzenddozen gemaakt van recycled materiaal, ze zijn ook biologisch afbreekbaar én composteerbaar. 

Wat gaat nog niet zo duurzaam?

Lijm

Na een lange – en vooral troosteloze – zoektocht zijn we erachter gekomen dat het verschrikkelijk lastig is om lijm te vinden die duurzaam is, en geen microplastics bevat. Momenteel gebruiken we smeltlijm (hot glue), omdat hier geen VOS (vluchtige organische stoffen) in zitten, welke schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast proberen we waar mogelijk de hoeveelheid lijm te minimaliseren. 

Denk je dat het beter kan?

Wij zijn continue op zoek naar manieren om onze producten te verbeteren; ook qua duurzaamheid! Weet jij een leverancier die nog meer doet op het gebied van duurzaamheid? Neem dan vooral contact met ons op!