Romi&Remi

GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN VANAF €50

Duurzame Kattenspeeltjes

3 Redenen om nu over te stappen

12/2/2023

Als trotse pawrent weet je natuurlijk al hoe belangrijk het is om jouw kat gelukkig en gezond te houden. We noemen ze niet voor niets soms furbabies 😉 Helaas zijn de meeste kattenspeeltjes niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van jouw kat. In deze blog leggen we uit hoe dit komt en waarom duurzame, handgemaakte kattenspeeltjes een beter alternatief zijn.

Milieu

Een groot deel van de kattenspeeltjes die je kan kopen wordt gemaakt van plastic en andere niet-duurzame materialen. Misschien ben je al bekend met de term Plastic Soep, maar voor degene die hier nog niet van gehoord hebben: Plastic soep is een verzamelnaam voor alle plastic afvalstoffen die ronddwalen in de oceanen en het milieu vervuilen. Het is een serieus milieuprobleem omdat plastic jarenlang in het milieu blijft bestaan en nauwelijks afbreekt. Veel plastic eindigt uiteindelijk in de oceanen, waar het wordt aangetroffen in enorme concentraties die schade toebrengen aan het mariene ecosysteem en de gezondheid van zeedieren en mensen.

Daarnaast worden deze speeltjes vaak op zo’n manier geproduceerd dat ze snel stuk kunnen gaan, alleen maar zodat jij meer speeltjes koopt.

Dierenleed

Daarnaast worden ook de meeste veren die je ziet in kattenspeeltjes niet op duurzame of ethische manier verkregen. Zo worden de meeste veren nog steeds verkregen door ze levend te plukken, wat voornamelijk onverdoofd gebeurd, waardoor dit zeer pijnlijk en traumatiserend is.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Giftig?

Behalve het slechte effect op het milieu en het dierenleed dat achter reguliere speeltjes schuilt, zijn ze ook mogelijk slecht voor de gezondheid van jouw kat! Veel plastic speeltjes bevatten giftige chemicaliën en toevoegingen die kunnen leiden tot gezondheidsproblemen van jouw kleine fluffball. Voeg daar nog de chemicaliën aan toe die nodig waren om de veren neon geel of fluor roze te verven, en je hebt een cocktail die je niet in het bekkie van je kat wil stoppen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Duurzame Keus

Het is dus duidelijk dat je door voor duurzaam te kiezen, niet alleen een goede keus maakt voor het milieu maar ook voor jouw huistijger. Daarnaast kan je door handgemaakte speeltjes te kopen ook nog (lokale) ondernemers steunen!

Bij Romi&Remi geloven wij dat geen enkel dier mag lijden voor onze producten en proberen we de wereld een beetje beter achter te laten dan we hem vonden. Met onze speeltjes kan je er zeker van zijn dat jouw kat het naar zijn zin heeft en tegelijkertijd bijdraagt aan een beter milieu en gezondere planeet. Bekijk vandaag nog onze producten en ontdek het verschil!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

En nee hoor, hiervoor hoef je niet alleen aan Romi&Remi te denken! Zo zijn bijvoorbeeld alle speeltjes van Tabby Tijger gemaakt van cruelty-free veren en maken ze bij Maudje&Co alles zelf!

Gerelateerd

Onze Feather-Gate
Check onze blogpost over waarom we de benaming van sommige veren aanpassen van 'cruelty-free' naar 'reused feathers'. We delen waarom feedback onze route verandert en hoe we altijd transparant en duurzaam proberen te zijn.
Raw and Real
Het is een tijd geleden dat jullie iets hebben gezien over Romi&Remi of dat ik van me heb laten horen, maar we zijn er weer! Lees hier wat er aan de hand was en hoe de toekomst er uit zal zien.